Restaurang Oliver Twist i Nyköping

Oliver Twist är en engelsk pub, som serverar typisk pubmat, och har en mängd olika dryckesvaror att välja mellan. Oliver Twist ligger ganska centralt i Nyköping, på Fruängsgatan, ett stenkast från Nyköpings teater. De har uteservering om sommaren, med utsikt över en liten park som ligger precis utanför Nyköpings teater.

Menyn är inte överöst med många olika val, men här finns något för alla: kött, fisk, och vegetarianskt. De har också en barnmeny. De har de typiska kötträtterna som en pub ska ha: entrecote, biffstek och plankstek. Planksteken får mycket skryt och räknas som Oliver Twists specialitet. Man hittar både brittiska och svenska rätter på menyn.

Lunchmenyn serverar typiska lunchrätter som husmanskost, pasta, sallader och också lunchmenyn har en barnmeny. Om man ofta kommer till Oliver Twist för att äta lunch kan det löna sig att köpa en lunchkort, och få lite rabatt på 10 luncher.

Puben har öppet alla dagar i veckan, måndag till torsdag håller de öppet mellan 11 och 23, fredagar är det öppet mellan 11-24, lördagar mellan 12-24, och söndagar 12-22. Här kan man alltså äta både lunch, middag med dessert och ta sig något gott att dricka till sent om kvällen.

Inredningen och stilen andas pub, och för den som lyfter blicken och skådar taket kan man se en upphängd kanot. Rolig detalj, till den mysiga och välkomnanade atmosfären. Oliver Twist får besök av unga som gamla, stamgäster och turister. Priserna är inte avskräckande, man får mycket för pengarna och servicen som fått många bra omdömen gör det värt en tur inom. Ibland har de underhållning i form av live musik. Musikstilen som spelas är blues, soul och rock, och det uppskattas mycket av gästerna. Musikuppträdanden sker oftast inte före kl 22, för att visa lite hänsyn till de middagsgäster som avnjuter sin mat.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*