Libanon bar och kök i Nyköping

Drömmer du dig som så många andra bort till värmen och medelhavet? Kanske är det så att du för stunden inte har möjlighet att åka iväg för sol och bad, men längtar efter att äta lite härlig och god medelhavsmat?

Nyköping erbjuder inte bara gamla slott, gallerier och en underbart vacker natur, det finns även en bred matkultur. Vi har ett tips både för dig som bor i staden och för dig som är på besök i Nyköping och vill få en dos av medelhavet. Vi tycker att du ska besöka den mysiga och charmiga restaurangen Libanon Bar & Kök som ligger belägen nära Nyköpings ån. Här lagas det svenska råvaror som möter smaker från medelhavet, vilket ger dig den perfekta upplevelsen av att komma till mellanöstern.

Med inbjudande interiör i varma toner, gör att du bekvämt kan spendera några timmar med att äta och dricka gott. Personalen är mycket välkomnande och snabba med att ta din beställning. Deras meny har ett brett urval av klassiska Libanesiska rätter, eftersom maten i Libanon handlar om att äta lite av allt. Det är även så det serveras och upplägget kallas meze.

Libanon är även känt för sina möra och härliga kötträtter och det är något restaurang Libanon Bar & Kök tar tillvara på. Här kan du välja mellan varma och kalla rätter, små piroger med olika fyllningar, hummus samt smakrik taboulé-sallad. Mynta, aubergine, citron och bladpersilja är de vanligaste smakerna i den libanesiska matkulturen.

Efter förrätt och varmrätt kan det vara gott att avnjuta en söt och god dessert. Testa då deras underbart goda baklava med glass, eller någon av de andra desserter som finns på menyn. Är det så att just dessert inte faller dig i smaken, erbjuds du även kunna röka vattenpipa i olika smaker.

Nedan finner du öppettider och adress.

Öppettider:
Mån – Tor, 16:00- 23:00
Mån-Fre, lunch 11:00 – 14:00
Fre – Lör, 16:00 – 01:00

Adress: Östra Kyrkogatan 16, Nyköping
Tel: 0155294262

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*